« Coquinaria.nl - over historisch koken | Hoofdpagina | Fettuccine met gerookte zalm »

Jamie Oliver nagerecht: ananas met munt

Jamie Oliver is vast niet de eerste die de heerlijke combinatie van ananas met munt heeft bedacht. Wel las ik dit recept, eenvoudig als het is, voor het eerst in Jamie zijn kookboek 'Happy days met the naked chef'. Ik dicht het dus maar aan hem toe. Wie deze combinatie ook bedacht heeft met dit recept zet je in 5 minuten een heerlijk nagerecht op tafel.

Recept ananas met munt

  • één verse ananas
  • flinke hand verse munt
  • 1 eetlepel kristalsuiker

Bereiding

Pluk de blaadjes van de takjes munt en doe deze met de suiker in een vijzel. Stamp de munt fijn. Je bent klaar als de blaadjes helemaal verdwenen zijn en je mooie groene suiker hebt. Schil de ananas en snijd hem in plakken van circa 1 cm dik. Bestrooi met de muntsuiker.

Meer van dit lekkers vind je in 'Happy days met the naked chef'. Bekijk voorbeeld recepten uit dit boek of bestel meteen bij Bol.com.

Opmerkingen

Lekker met yoghurt of kwark erbij. Maar let op: in verse ananas zitten stoffen die zuivel aantasten en (erg) vies laten smaken. Dus pas vlak voor het serveren de yoghurt bij de ananas of nog beter apart serveren.

Ananas in blik bevat die stoffen niet meer maar je mist wel de helft van de smaak. Niet gebruiken dus.

Let bij het schillen van de ananas op dat je alle pitjes verwijdert. Deze zijn namelijk giftig.

Reacties (2)

T Bulters:

Dit gerecht heb ik ooit zien maken in een programma van de BBC. Je maakt dan van suiker en water een siroop e voegt daar veel munt doorheen, even de staafmixeer erop(of grof gesneden toevoegen), de olie over de gesneden ananas druppelen en serveren, ziet er geweldig uit en smaakt ook zo.

Stefanie Visker:

Gisteravond was de 2e bijeenkomst van onze kookclub en ik heb het dit recept gemaakt..het viel ontzettend in de smaak en het hele bord is leeg gegaan..geweldig dat zo'n eenvoudig recept zo lekker kan zijn..de smaken passen perfect bij elkaar en je hebt echt de zomer op je bord!

Reageer

Heb je dit recept zelf gemaakt en wil je laten weten hoe het heeft gesmaakt? Of heb je een vraag over dit recept? Of een opmerking? Plaats een reactie!

Over deze blog

Dit is de kookblog van Willem. Klik voor meer informatie over Willem en deze blog.